Wat is Virtual
Reality racen?

Virtual Reality racen

De virtuele wereld biedt oneindig veel mogelijkheden om ervaringen na te bootsen. De meest indrukwekkende, unieke ervaring die dichterbij de realiteit komt dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Doordat deze techniek de afgelopen jaren een stuk beter is geworden is het nu mogelijk de ervaring van het rijden in een formule 1 auto tot in de kleinste details te simuleren.

F1 Race simulator

Onze race simulator is samengesteld uit de beste sim racing producten ter wereld. Alle onderdelen zijn uitgezocht voor het zo goed mogelijk simuleren van het racen in een formule 1 auto. De liggende stoel, het formule 1 stuur, de trillingen en de windsimulatie zorgen voor een zo realistisch mogelijke race-ervaring.

VRF1 – Race ervaring

Trillingen in de stoel, wind in je gezicht en adrenaline door elke bocht! Wat is nou die Virtual Reality Formule 1 race ervaring van VRF1?

In deze video proberen we je dat een beetje uit te leggen. Ben je nieuwsgierig geworden?

Daag een van je vrienden uit voor een race bij VRF1!

Onderdelen

Constante ontwikkeling

De techniek rondom sim racing is altijd in ontwikkeling. We blijven zoeken naar verbeteringen om jullie de ultieme virtual reality formule 1 race ervaring te bieden!

Nieuwste virtual reality technieken

De virtual reality bril is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de race simulator. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken veranderen we het spelen van een spel op een scherm in een echte formule 1 race ervaring!

Krachtige gaming computer

Onze krachtige gaming computers zijn de motor van onze race simulatoren. Een belangrijk onderdeel is de Nvidia 2080 videokaart voor een super scherp beeld. De beste videokaart beschikbaar op de markt

Formule 1 zithouding

De zithouding bij een formule 1 auto is anders dan bij de meeste auto's en kenmerkt zich door de lage positie bij de grond. Onze simulatoren hebben de perfect zithouding voor het simuleren van racen in een formule 1 auto.

Fanatec F1 stuur & pedalen

Voor een zo realistisch mogelijke ervaring is het stuur erg belangrijk. Wij werken in onze set-up met de materialen van Fanatec voor de meest realistisch force feedback.

Windsimulatie

Tijdens het rijden in onze virtual reality race simulator voel je echte wind door je haren. Uniek in Nederland!

Sim racing in Nederland

Het online racen op een formule 1 race simulator in Nederland is de laatste jaren sterk in populariteit gegroeid. Er zijn net als bij echt racen ook online race teams waar coureurs deel van uit maken. Het meeste bekende race team is misschien wel Team Redline waar onder andere Max Verstappen en Sim race koning Atze Kerkhof zitten. Zelfs tijdens het formule 1 seizoen neemt Max de tijd om samen met zijn teamgenoot online te racen tegen andere teams. “

De VRF1 Virtual Reality Ervaring

Door de toevoeging van virtual reality verandert het spelen van een spel in een echte formule 1 race ervaring. Zodra je de bril op zet zit je in jouw formule 1 auto en word je volledig afgesloten van je omgeving. Door de koptelefoon hoor je uitsluitend het geluid van de motor en vanaf dat moment ben je een Formule 1 coureur. Om dit te bereiken hebben we een zeer krachtige game computer met de nieuwste videokaart. Deze sluiten we vervolgens aan op een oculus rift VR bril en de VRF1 race simulator is compleet. Via een knop op je stuur blijft het mogelijk om te communiceren met de race engineer en je collega racers. “Box Box Box”